Politik

Danmarks største landsby

Som travle mennesker i en digital tidsalder har vi brug for ro, grønne områder og nære fællesskaber. Behov for at følge årstiderne i virkeligheden, ikke kun bag en skærm. Børnene skal mærke græs mellem tæerne, ikke kun asfalt. Møde en blød hund på deres vej. Kommunalpolitik handler om livskvalitet. Sammen kan vi skabe Danmarks største landsby, hvor vi er tæt på det hele. Jeg vil arbejde for grønne åndehuller, plads til liv og leg og boliger, der er til at betale – en byudvikling i balance. Se mine konkrete forslag til udvikling af pladserne bag Frederiksberg Centret (se illustration) og ved Domus Vista (se illustration).

Frisk skolemad

Mætte børn lærer bedst. Skolereformen stiller flere krav til eleverne, der skal bevæge sig mere og lære mere, samtidig med at de skal trives godt. Maden skal fremstilles af sæsonens friske råvarer og være overvejende økologisk, og de store elever skal involveres i serveringen. Jeg vil arbejde for frisk skolemad på alle skoler til max 25 kr. Skolemaden skal være gratis for børn, hvis forældre har meget lave indkomster.

Hjemmelavet mad til ældre

Luk øjnene og tænk på duften af en flæskesteg, der lige er kommet ud af ovnen. Åbn dem igen og se et veldækket bord, en skål nye, danske kartofler med et drys persille eller friske dampende grøntsager. Mærk lysten til at sætte tænderne i herlighederne. Det skal være slut med stiv sovs i plasticbakker og udkogte kartofler til de ældre, der ikke selv kan lave mad længere. Jeg vil arbejde for hjemmelavet mad til ældre på plejecentre (se pjece).

 

I vores valgprogram, som du snart kan læse har vi skrevet om, hvordan vi vil udvikle Frederiksberg de kommende år.