Politik

Hovedstadens socialdemokrat

Siden 2015 har Danmark haft en regering, der sætter en ære i at genere København og Frederiksberg så meget som muligt. Tusinder af statslige arbejdspladser er flyttet, trafikinvesteringer går til resten af landet, og penge, der skulle gå til bedre parkeringsforhold her i hovedstaden, er blevet beslaglagt. Efter valget har regeringen planer om at gennemføre en udligningsreform, der flytter endnu flere penge væk fra hovedstadskommunerne. Jeg vil arbejde for flere trafikinvesteringer til hovedstaden, sætte en stopper for udflytningen af statslige arbejdspladser og være en stærk, socialdemokratisk stemme på Christiansborg for hele hovedstadsområdet.

Jeg vil gøre op med ulighed i sundhed

Vi siger ofte, at vi i Danmark har fri og lige adgang til behandling i sundhedsvæsenet. Men virkeligheden er, at vi har en kæmpe ulighed i sundhed. Borgere med små indkomster bliver oftere syge og lever kortere end de velstillede. Manglen på praktiserende læger er et stort problem, der nu har bredt sig også til Frederiksberg og København. Jeg vil arbejde for, at der uddannes flere læger, så alle danskere har adgang til deres egen læge. Jeg vil styrke forebyggelsen og fremme sundheden, blandt andet gennem højere afgifter på tobak. 

Bedre vilkår for de ældre

Grøntsagsfonden står og bobler, kødet langtidsteger i mange timer, og brødet bages hver nat.  Sådan er forholdene på plejehjemmet Kastanjehaven på Frederiksberg, som jeg for nylig besøgte. Maden smagte og duftede fantastisk.  Dug på bordet, fine tallerkener og indbydende fade, som maden serveres på. Jeg vil arbejde for, at alle plejehjem i Danmark får eget køkken, så de ældre får serveret frisklavet mad. Og det skal være muligt for de ældre at give en hånd med i madlavningen. Fordi de ældre har fortjent det bedste. Det er dem, der har opbygget det velfærdssamfund, vi andre nyder godt af.

Nej tak til populisme og symbolpolitik

Populismen og symbolpolitikken florerer overalt i den vestlige verden. Politikerne prøver at overdøve hinanden på de sociale medier. Værdipolitikken fylder hele sendefladen, og man taler konflikter op i stedet for at prøve at finde fornuftige løsninger. Populistiske kræfter vil bilde os ind, at der findes nemme løsninger på komplicerede problemer. Jeg vil fokusere på at løse virkelige problemer, og jeg overlader symbolpolitikken til andre.